Hvis du har lest et par av blogginnleggene her før, så vet du at jeg er ikke verdens beste kokk. Jeg er en helt normalt moderne mann som i mange år har satset på ferdigprodukter og halvfabrikata matveien. I mitt nye liv som veganer så kreves det imidlertid noe mer fokus på matferdigheter. Og de blir stadig bedre. Idag lagde jeg min første suppe, siden heimkunnskapen på ungdomsskolen på 80-tallet.
Anledningen var dagens utfordring fra Veganerutfordringen. En suppe-utfordring Jeg hadde jo ikke planlagt det, men siden utfordringen kom tidlig på morgenen, så rakk jeg å legge en plan. Hva slags suppe skulle jeg lage? Uten ingridiensene på plass i kjøleskapet, så måtte jeg dessuten ty til den lokale søndagsåpne matbutikken.
Jeg er blitt ganske så inspirert av Green Bonanza, så det ble mitt første stoppested for å finne inspirasjon. Der fant jeg en oppskrift på grønnsakssuppe. Det ble utgangspunktet for dagens suppe. Litt improvisasjon ble det, siden den søndagsåpne nærbutikken ikke hadde alt jeg trengte.

Pepperrot og hodekål ble byttet ut med grønnskasbuljong, ellers fulgte jeg oppskriften og instruksjonene som skrevet. Og resultatet ble masse god suppe. Sa jeg masse? Det stod at det skulle bli 4 porsjoner, men jeg tipper det like gjerne kunne brødfødt 6-8 persjoner når man legger på litt brød ved siden av. Sa jeg god mat? Virkelig god mat! Og tenk, dette var min aller første suppe laget fra grunnen, siden 1980-tallet. Ordentlig nam!
Og dette er ikke noe jeg bare sier fordi jeg likte suppen. Neida, jeg lagde suppen for kjæresten min. Hun var veldig fornøyd, og kanskje litt overrasket. Hun har fått god mat fra meg før, men da har det som regel vært fokus på ekstra bacon, ekstra kjøtt eller ekstra ost. Denne gangen fikk hun servert ultra-sunn middag.